Terug naar het overzicht

Insights BAM Bouw en Techniek

De bouw maakt bizarre tijden door. Jaren-lang achtereen werd de bedrijfstak geteisterd door een economisch crisis die zijn weerga niet kende. Maar de dip was nog niet voorbij of er tekende zich zo’n explosieve groei af, dat de sector vanuit de recessie linea recta een personeelscrisis inwandelde. En dat is precies de fase waarin de bouw zich momenteel bevindt.

Instroom, instroom, instroom. Het is het ‘motto’ van de bouwsector op dit moment. Door de crisis hebben de opleidingen de afgelopen jaren nauwelijks leerlingen aangenomen. Jongeren op hun beurt kozen niet voor de bouw vanwege het – op dat moment – uiterst onzekere perspectief. De komende jaren komt de bouw 55.000 mensen tekort, becijferde het EIB afgelopen december.

Noodklok na noodklok wordt geluid. Zo spreekt Bernard Wientjes van de Tasforce Bouwagenda in deze uitgave van de noodzaak van “disruptieve innovaties” en een productiviteitsstijging van 30 procent. Grote bouwers, zoals BAM Bouw en Techniek, lopen voorop in de digitalisering van de engineering. Op de bouwplaats wordt steeds minder ‘gebouwd’ en meer ‘geassembleerd’, een even onvermijdelijk als logisch gevolg van het beeld dat zich overal ontvouwt.

Deze ontwikkelingen zijn aanleiding voor het redactieteam van Insights deze branche uitgebreid te belichten. Het resultaat leest u nu. Een informatieve uitgave, die inzicht geeft in een snel veranderende markt.

Bekijk hier het document

Gerelateerde berichten

Jurgen van den Goorbergh vrijdagavond in Chez

Voormalig MotoGP-coureur Jurgen van den Goorbergh vertelt vrijdag 6 november in Chez Marknesse over zijn Dakar-rally experiment.

MARKNESSE – Voormalig MotoGP-coureur Jurgen van den Goorbergh uit Breda, opgegroeid in een echte race-familie, komt vrijdag 13 november op uitnodiging van Motorclub Zuiderzee naar Chez in Marknesse. Hij vertelt dan over zijn lange racecarrière en het Dakar-rally experiment waar hij zich sinds vorig jaar op concentreert.

Jurgen van den Goorbergh is vanaf 1992 in diverse raceklassen actief geweest. Van 250 tot 500 cc en van Superbikes tot MotoGP, heeft hij op alle circuits over de hele wereld met zijn knie het asfalt gekust. In 2007 stopte hij met actief wegracen en dit jaar heeft hij de Dakar-rally gereden in dienst van het team Dakarsport.com met een Honda CRF450X. Van den Goorbergh heeft ook veel enduro’s en off-road wedstrijden gereden en was testrijder voor Michelin. Hij was vorig jaar (2008) klaar voor zijn debuut in de Dakar-rally, maar die werd toen echter afgelast vanwege terreurdreiging. Dit jaar doet hij niet mee op de motor, maar met de auto. Hij zal zich aansluiten bij het McRae Enduro Team. Daarnaast geeft hij vanaf 2007 commentaar bij bijna alle GP-wedstrijden vanuit de studio van RTL GP. Dat Jurgen van uitdagingen en van snelheid houdt blijkt wel uit het feit dat hij ook een fervent skiër is. In een interview heeft hij gezegd: ‘Ze mogen mij gerust in de winter op een berg zetten’. Het belooft een geweldige avond te worden in een schitterde accommodatie bij Chez in Marknesse. Vrijdag 13 november in Chez Marknesse, aanvang om 20.00 uur. Entree is 5 euro per persoon. Voor leden van Motorclub Zuiderzee is er vrij entree. Mocht men lid worden van MC Zuiderzee, dan is de entree gratis.

Bron: Flevopost
Foto: Eigen foto

Lees verder