Terug naar het overzicht

Van den Goorbergh in 2015 terug op de motor in Dakar Rally

Jurgen van den Goorbergh rijdt de Dakar Rally in 2015 weer op een crossmotor. De voormalig MotoGP-coureur heeft de beschikking over een fabrieksmachine van KTM.

Dat meldt  de 44-jarige Brabander donderdag via zijn Facebookpagina. Het wordt zijn zevende deelname aan de zware woestijnrally.

Van den Goorbergh debuteerde in 2009 in Dakar en eindigde dat jaar als zeventinde in het klassement van de motoren.

De jaren erna reed hij in een buggy mee bij de auto’s en afgelopen editie fungeerde de oud-wegracer als navigator in de rallytruck van Kees Koolen.

Alles zelf

“Ik vind het een uitdaging om alles zelf te moeten doen qua sleutelen enzovoorts. De motor moet standaard blijven, zoals die aangeleverd wordt door de fabriek en er mag bijvoorbeeld geen blok, frame of vering gewisseld worden tijdens de rally”, aldus Van den Goorbergh.

“In het algemeen klassement wil ik proberen bij de eerste 25 te finishen. Ik kijk er erg naar uit”, zegt de Nederlander, die tussen 1997 en 2002 in de hoogste klasse van de motorsport (500 cc en MotoGP) uitkwam.

Bron: NU.nl
Foto: ANP

Gerelateerde berichten

DeGraaf Grand Prix Team

DeGraaf en Molenaar Racing vormen voor het 3e opeenvolgende seizoen het DeGraaf Grand Prix Team

DeGraaf Technisch Personeel, Exact Software en Molenaar GP Racing stellen in 2009 met het DeGraaf Grand Prix Team deelname in het MotoGP wereldkampioenschap wegrace zeker.

125cc klasse
Met steun van Sent Waninge komt het DeGraaf Grand Prix Team uit in de 125cc klasse met de rijders Danny Webb (GBR) en Randy Krummenacher (SWI) op fabrieks Aprilia RSA motorfietsen. Naast het 125cc MotoGP Team heeft Molenaar GP Racing in samenwerking met het SOBW een nieuw kampioenschap opgezet genaamd ‘Honda NSF100 Cup’. In deze ‘Honda NSF100 Cup’ krijgen 25 talenten tussen de 10 en 15 jaar de kans om hun talent te tonen.

Geen drie maar twee rijders
Nadat het team van Arie Molenaar onder leiding van ex-Grand Prix coureur Jarno Janssen en voormalig TT-winnaar Hans Spaan in 2008 met drie rijders in één klasse uit kwam, komt Arie Molenaar in 2009 met twee rijders aan de start.

De 17-jarige Danny Webb zal voor het derde jaar deel uitmaken van het DeGraaf Grand Prix Team. Nadat de Engelse tiener in 2007 zijn eerste punten pakte in Japan heeft Webb in 2008 laten zien mee te kunnen meedraaien in de subtop. Na een aantal top 5 en top 10 klasseringen, liet de Engelsman de wereld zien klaar te zijn voor de sprong naar de absolute wereldtop. Tot drie maal toe kwalificeerde Danny Webb zich op de eerste startrij tijdens de Grand Prix’ van Portugal, Amerika en Maleisië. Met de nieuwe fabrieks Aprilia RSA is Webb ervan overtuigd de stap naar de wereldtop te maken en sluit een enkele overwinning in 2009 niet uit.

Op de foto ziet u Danny Webb in actie.

Lees verder